LÄTTLAGADE SALLADSSÅSER
En god dressing kan göra vilken sallad som helst till en smakupplevelse. Här är tre välkända dressingtyper för olika ändamål.
4 portioner av vardera
Thousand Island-dressing
1 röd paprika
1 liten gul lök
2 inlagda gurkor
3 msk mild chilisås
4 msk majonnäs
salt, peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk färskpressad citron
Ansa paprikan och kör den i mixer eller matberedare. Skala löken och hacka den och de inlagda gurkorna fint. Blanda lök, gurka och paprika med chilisås och majonnäs och blanda väl. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och färskpressad citron. Passar bra till räkor och skaldjur.
Roquefortdressing
100 g roquefortost
2 dl gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar och riven muskot
Smula osten fint och blanda den med gräddfil och vinäger. Blanda väl. Krydda med salt, peppar och muskot. Passar bra till råkostsallader.
Örtvinägrett
4 msk vinäger + 6 msk olja
1 tsk osötad stark senap
salt, peppar
2 msk hackade örter
1 vitlöksklyfta
Blanda vinäger, senap och salt. Vispa sedan ned oljan, litet i taget, tills såsen är krämig. Smaka av med peppar. Blanda ned örterna och pressa i vitlöken. Passar utmärkt till de flesta bladsallader.
Tid för tillagning: 15 minuter/sås.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar