ITALIENSKA FLÄSKKOTLETTER
Låt kotletterna småputtra i en sås av tomater, pressad citron och kryddor. De blir saftiga och behåller sin goda smak. Servera kotletterna med pasta eller ris på italienskt vis.
4 portioner
8 små tunna eller 4 större fläskkotletter
salt, peppar
1 tsk kryddblandning av oregano,
rosmarin och mejram
2 msk smör eller margarin
1 burk skalade tomater, 400 g
2 tsk rivet citronskal
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citronsaft
Garnering:
hackad persilja
rivet citronskal
Tips:
Kalvkotletter kan tillagas på
samma sätt.
Gnid in kotletterna med salt, peppar och de blandade kryddorna. Bryn kotletterna i matfettet i en stekpanna ett par minuter på var sida. Tillsätt de något delade tomaterna med spadet och rivet citronskal. Pressa i vitlök och citronsaft.
Täck med lock eller aluminiumfolie och låt kotletterna småsteka tills de är genomstekta, 10 - 15 minuter. Ta av locket mot slutet om såsen är tunn. Smaksätt ev med mer kryddor. Garnera med hackad persilja och rivet citronskal strax före servering.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar