torsdag 1 maj 2014

Mild currysoppa

MILD CURRYSOPPA

Den här soppan är mild men ändå smakrik. Kombinationen äpple-curry gör den oslagbar.

4 portioner

2 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1½ - 2 hönsbuljongtärningar
1 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
4 dl mjölk
½ syrligt äpple
2 msk maizena
2 dl vispgrädde
salt, peppar
4 rädisor
kryddkrasse

Tips:
Blanda ned 2 dl tärnat kycklingkött
eller kokt skinka i soppan.


Smält matfettet i en kastrull och fräs curryn någon minut. Smula ned buljongtärningarna och tillsätt vin, vatten och mjölk. Skala, kärna ur och riv äpplet fint och blanda ned det i soppan. Låt soppan koka under lock ca 15 minuter.

Rör ut maizenan i grädden och vispa ned det i soppan. Låt soppan koka 3 - 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll upp soppan på tallrikar. Skiva rädisorna, lägg skivorna som garnering i mitten av soppan och strö över litet kryddkrasse.

Servera soppan.

5 minuter att förbereda
Ca 20 minuter på spisen



1 kommentar:

  1. Ser helt underbar ut. Den kommer jag att testa. Tack Bella!

    SvaraRadera