MALDA LEVERBIFFAR
Av den billiga och nyttiga svinlevern kan man göra mycket gott - t ex mala den tillsammans med potatis och lök och steka till välsmakande biffar.
4 portioner
400 g svinlever
400 g rå potatis
4 gula lökar
1 ägg
1½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk mejram
smör eller margarin
Gott att äta till:
Potatismos och rårörda lingon.
Skölj levern väl eller låt den ligga i vatten eller mjölk någon timma. Ta upp den, torka den och mal den. Skala och mal också potatisarna och två av lökarna. Skala och skiva resten av löken. Blanda samman den malda levern, potatisen och löken. Tillsätt ägg och kryddor och arbeta snabbt samman smeten.
Bryn matfettet i en stekpanna. Klicka ned smeten matskedsvis och forma till biffar. Stek biffarna bruna på båda sidor, ta upp dem och håll dem varma.
Stek till sist den skivade löken gyllenbrun och servera den till biffarna.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter
+ ev blötläggningstid för levern.
Av den billiga och nyttiga svinlevern kan man göra mycket gott - t ex mala den tillsammans med potatis och lök och steka till välsmakande biffar.
4 portioner
400 g svinlever
400 g rå potatis
4 gula lökar
1 ägg
1½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk mejram
smör eller margarin
Gott att äta till:
Potatismos och rårörda lingon.
Skölj levern väl eller låt den ligga i vatten eller mjölk någon timma. Ta upp den, torka den och mal den. Skala och mal också potatisarna och två av lökarna. Skala och skiva resten av löken. Blanda samman den malda levern, potatisen och löken. Tillsätt ägg och kryddor och arbeta snabbt samman smeten.
Bryn matfettet i en stekpanna. Klicka ned smeten matskedsvis och forma till biffar. Stek biffarna bruna på båda sidor, ta upp dem och håll dem varma.
Stek till sist den skivade löken gyllenbrun och servera den till biffarna.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter
+ ev blötläggningstid för levern.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar