onsdag 14 maj 2014

Lökfalu på fat

LÖKFALU PÅ FAT

Korvrätter kan vara mycket aptitliga om man bara tillagar dem med omsorg. Det här blir verkligen jättegott. Bekvämt är det dessutom att kunna laga hela middagen på ett enda fat i ugnen.

4 portioner

8 potatisar
2 gula lökar
1 purjolök
smör eller margarin till formen
2 dl riven ost, ca 100 g
1 tsk salt
2 krm timjan
1 dl mjölk
400 g falukorv

Gott att äta till:
Råkost, bröd och senap.


Borsta och skala potatisen. Skär den i mycket fina strimlor. Skala och skiva löken. Skölj och strimla purjolöken. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lök, purjolök och ost i formen. Salta lätt mellan varven och strö över timjan. Häll på mjölken.

Grädda i ugn vid 225° ca 30 minuter eller tills potatisen börjar mjukna och få lätt färg. Ta då ut formen. Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Lägg korvskivorna överst i formen. Grädda ytterligare 5 - 10 minuter eller tills korven är genomhet och har fått lätt färg.

Tid för tillagning: Ca 50 minuter
varav 35 - 40 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar