onsdag 14 maj 2014

Bondkotlett

BONDKOTLETT

Ofta skärs kotletter mycket tunt och det är därför lätt att de blir torra och trista när de steks. Paneras kotletterna behåller de sin goda smak.

4 portioner

4 - 8 tunna fläskkotletter
salt, peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vatten
2 - 2½ dl skorpmjöl
½ dl olja
1 msk smör eller margarin

Gott att äta till:
Smålökar, ärter, morötter.


Krydda köttet med salt och peppar. Vänd kotletterna i vetemjöl.

Vispa samman ägg och vatten och doppa köttet i blandningen. Vänd dem därefter i skorpmjöl. Låt kotletterna ligga 15 minuter på ett fat så binds paneringen bättre. Värm olja och smör eller margarin i en stekpanna. Stek kotletterna ca 4 minuter på varje sida. Låt dem steka färdigt på ena sidan innan de vänds.

Lägg upp kotletterna på ett varmt fat med grönsaker.

Tid för tillagning: 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar