BONDKOTLETT
Ofta skärs kotletter mycket tunt och det är därför lätt att de blir torra och trista när de steks. Paneras kotletterna behåller de sin goda smak.
4 portioner
4 - 8 tunna fläskkotletter
salt, peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vatten
2 - 2½ dl skorpmjöl
½ dl olja
1 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Smålökar, ärter, morötter.
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd kotletterna i vetemjöl.
Vispa samman ägg och vatten och doppa köttet i blandningen. Vänd dem därefter i skorpmjöl. Låt kotletterna ligga 15 minuter på ett fat så binds paneringen bättre. Värm olja och smör eller margarin i en stekpanna. Stek kotletterna ca 4 minuter på varje sida. Låt dem steka färdigt på ena sidan innan de vänds.
Lägg upp kotletterna på ett varmt fat med grönsaker.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Ofta skärs kotletter mycket tunt och det är därför lätt att de blir torra och trista när de steks. Paneras kotletterna behåller de sin goda smak.
4 portioner
4 - 8 tunna fläskkotletter
salt, peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 msk vatten
2 - 2½ dl skorpmjöl
½ dl olja
1 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Smålökar, ärter, morötter.
Krydda köttet med salt och peppar. Vänd kotletterna i vetemjöl.
Vispa samman ägg och vatten och doppa köttet i blandningen. Vänd dem därefter i skorpmjöl. Låt kotletterna ligga 15 minuter på ett fat så binds paneringen bättre. Värm olja och smör eller margarin i en stekpanna. Stek kotletterna ca 4 minuter på varje sida. Låt dem steka färdigt på ena sidan innan de vänds.
Lägg upp kotletterna på ett varmt fat med grönsaker.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar