MAJSSALLAD MED OSTDRESSING
En sallad som gör sig utmärkt för en picknick eller buffé. Blanda salladen med dressingen eller servera den vid sidan om.
4 portioner
1 burk majs, 340 g
1 knippa rädisor
1 stor morot
4 vårlökar eller 1 purjolök
1 litet huvud isbergssallad
50 g gorgonzola
2 dl kall grönsaksbuljong
salt och peppar
Låt majsen rinna av och lägg den i en skål. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i skivor eller klyftor. Blanda ned dem tillsammans med majsen. Skölj, ansa och skala moroten. Skär den sedan i små tärningar. Skölj och ansa vårlöken eller purjolöken. Skiva den gröna delen och hacka den vita. Lägg ½ dl av den gröna, skivade löken åt sidan. Blanda morot och lök med majs och rädisor.
Skölj salladen och skär den i munsbitsstora bitar. Smula gorgonzolan och kör den i mixer tillsammans med grönsaksbuljongen till en len kräm. Smaka av med salt och peppar. Blanda sallad och dressing med grönsakerna, strö över purjo- eller vårlök och servera.
Serveringsförslag:
Du kan servera salladen till grillat kött. Du kan också
fylla din lunchbaguette med majssalladen.
Tips och råd:
Morotstärningar gör du genom att skära skåror på längden på moroten men inte skära igenom. Vänd moroten ett kvarts varv och upprepa. Skär sedan i tärningar. Tjoff, tjoff, tjoff.
Om du har en salladsslunga kan du skaka den sköljda salladen i den. Överskottsvattnet försvinner och då fäster dressingen bättre på bladen.
Tid för tillagning: 30 minuter.
En sallad som gör sig utmärkt för en picknick eller buffé. Blanda salladen med dressingen eller servera den vid sidan om.
4 portioner
1 burk majs, 340 g
1 knippa rädisor
1 stor morot
4 vårlökar eller 1 purjolök
1 litet huvud isbergssallad
50 g gorgonzola
2 dl kall grönsaksbuljong
salt och peppar
Låt majsen rinna av och lägg den i en skål. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i skivor eller klyftor. Blanda ned dem tillsammans med majsen. Skölj, ansa och skala moroten. Skär den sedan i små tärningar. Skölj och ansa vårlöken eller purjolöken. Skiva den gröna delen och hacka den vita. Lägg ½ dl av den gröna, skivade löken åt sidan. Blanda morot och lök med majs och rädisor.
Skölj salladen och skär den i munsbitsstora bitar. Smula gorgonzolan och kör den i mixer tillsammans med grönsaksbuljongen till en len kräm. Smaka av med salt och peppar. Blanda sallad och dressing med grönsakerna, strö över purjo- eller vårlök och servera.
Serveringsförslag:
Du kan servera salladen till grillat kött. Du kan också
fylla din lunchbaguette med majssalladen.
Tips och råd:
Morotstärningar gör du genom att skära skåror på längden på moroten men inte skära igenom. Vänd moroten ett kvarts varv och upprepa. Skär sedan i tärningar. Tjoff, tjoff, tjoff.
Om du har en salladsslunga kan du skaka den sköljda salladen i den. Överskottsvattnet försvinner och då fäster dressingen bättre på bladen.
Tid för tillagning: 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar