söndag 11 maj 2014

Majssallad med ostdressing

MAJSSALLAD MED OSTDRESSING

En sallad som gör sig utmärkt för en picknick eller buffé. Blanda salladen med dressingen eller servera den vid sidan om.

4 portioner

1 burk majs, 340 g
1 knippa rädisor
1 stor morot
4 vårlökar eller 1 purjolök
1 litet huvud isbergssallad
50 g gorgonzola
2 dl kall grönsaksbuljong
salt och peppar


Låt majsen rinna av och lägg den i en skål. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i skivor eller klyftor. Blanda ned dem tillsammans med majsen. Skölj, ansa och skala moroten. Skär den sedan i små tärningar. Skölj och ansa vårlöken eller purjolöken. Skiva den gröna delen och hacka den vita. Lägg ½ dl av den gröna, skivade löken åt sidan. Blanda morot och lök med majs och rädisor.

Skölj salladen och skär den i munsbitsstora bitar. Smula gorgonzolan och kör den i mixer tillsammans med grönsaksbuljongen till en len kräm. Smaka av med salt och peppar. Blanda sallad och dressing med grönsakerna, strö över purjo- eller vårlök och servera.

Serveringsförslag:
Du kan servera salladen till grillat kött. Du kan också
fylla din lunchbaguette med majssalladen.

Tips och råd:
Morotstärningar gör du genom att skära skåror på längden på moroten men inte skära igenom. Vänd moroten ett kvarts varv och upprepa. Skär sedan i tärningar. Tjoff, tjoff, tjoff.

Om du har en salladsslunga kan du skaka den sköljda salladen i den. Överskottsvattnet försvinner och då fäster dressingen bättre på bladen.

Tid för tillagning: 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar