söndag 11 maj 2014

Italienska oxrulader

ITALIENSKA OXRULADER

Mört kött fylls med spenat, parmesan, citron och andra godsaker. Med en tomatsås och pasta till känns det äkta italienskt.

4 portioner

4 tunna skivor mörad ryggbiff à 125 g
1 pkt djupfryst bladspenat
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller margarin till stekningen
50 g skinka
25 g hackade valnötter
2 msk russin
2 msk parmesanost
1 tsk rivet citronskal
1 krm svartpeppar
1 burk krossade tomater, 400 g


Värm ugnen till 175°. Tina spenaten. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Smält litet matfett och fräs lök och vitlök genomskinligt och mjukt på medelvärme ca 5 minuter. Ta stekpannan från värmen. Krama ur den tinade spenaten och hacka den grovt. Tärna skinkan och hacka valnötterna. Lägg spenat, skinka, nötter, russin, parmesan och citronskal i lökblandningen. Blanda väl.

Skeda upp blandningen i mitten på köttskivorna. Rulla ihop dem till en fast rulle. Fäst med en tandpetare. Lägg köttruladerna med skarven nedåt i en liten ugnspanna. Strö över peppar. Fördela de krossade tomaterna jämnt över.

Låt ruladerna steka färdigt i ugnen ca 30 minuter. Lägg upp dem på serveringstallrikar och ta bort tandpetarna. Servera genast.


Variation:
Lägg tunna skivor av mozzarellaost på köttskivorna. Täck sedan med spenatfyllningen. Rulla ihop och fortsätt enligt receptet.

Tips och råd:
Banka ut köttskivorna försiktigt så att de inte går sönder. Om det skulle bli något hål så fyll, rulla ihop dem och lägg dem med hålet uppåt i formen.

Ta bort tandpetaren genom att trycka baksidan av en gaffel mot köttruladen. Ta sedan tag i tandpetaren och dra försiktigt ut den.

Tid för tillagning: 50 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar