torsdag 22 maj 2014

Leverpanna

LEVERPANNA

Försiktig och framför allt inte för lång stekning ger saftig och läcker lever. Frisk, nypressad citron på en leverportion är verkligen en smakupplevelse och stekt lök är nästan lika naturligt till lever som till annan biff. Paprikan tjänstgör både som färgstark grönsak och god krydda.

4 portioner

600 g ungnötslever
1 röd paprika
3 medelstora gula lökar
2 msk smör eller margarin
salt, vitpeppar
2½ dl buljong av tärning
½ dl rött eller vitt matlagningsvin

Garnering:
citronklyftor

Gott att äta till:
Kokt potatis, pasta eller ris och en
finskuren isbergssallad med gurka.


Skölj och torka levern och skär den i skivor. Ansa och skär paprikan i ringar. Skala och skiva löken och bryn den lätt i hälften av matfettet. Ta upp löken och lägg den åt sidan så länge. Bryn resten av matfettet väl, lägg i leverskivorna och stek dem hastigt på bägge sidor i god värme. Krydda med salt och peppar.

Sänk värmen, lägg på löken och paprikan och tillsätt buljongen och vinet. Lägg ett lock över stekpannan och låt leverpannan stå på mycket svag värme 5 - 10 minuter. Tänk på att inte steka eller koka lever för länge, då blir den hård och torr!

Lägg citronklyftor på som garnering. Det är mycket gott att pressa frisk citronsaft på stekt lever.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Mina Bästa Recept




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar