torsdag 22 maj 2014

Kalvrulle med kaprismajonnäs

KALVRULLE MED KAPRISMAJONNÄS

Till söndagsmiddag eller när det kommer gäster - kalvrulle passar vid alla tillfällen. Majonnäsen smakar utmärkt till köttet.

4 - 6 portioner

1 kg urbenad kalvbringa
salt, vitpeppar
3 dl riven ost

Majonnäs:
1 ägg
1 äggula
1 msk fransk senap
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
2½ dl oliv- eller matolja
1½ msk hackad kapris
½ - 1 tsk oregano eller rosmarin
salt, vitpeppar

Serveringstips:
Servera gratinerade potatismostoppar,
kokt sparris eller broccoli och sallad till
köttet.


Lägg kalvbringan med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och peppar och strö över riven ost. Rulla samman kalvbringan, bind ihop den med bomullssnöre och lägg den i en ugnssäker form.

Majonnäs: Vispa samman ägg, äggula, senap, citronskal, citronsaft och vitlök i en bunke eller blanda det i en matberedare. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning eller när matberedaren är igång. Blanda ned väl avrunnen kapris samt oregano eller rosmarin. Smaka av med salt och peppar.

Bred hälften av majonnäsen över kalvbringan och stek den i mitten av ugnen i 175° 1½ - 2 timmar. Ös köttet då och då med skyn som bildas. Låt köttet vila 10 - 15 minuter. Skär upp köttet, servera det och bjud resten av majonnäsen till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 1½ - 2 timmar


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar