KYCKLINGGRYTA MED JORDNÖTTER
Kycklingkött är grunden till denna gryta som smakar av jordnötter, paprika och lök. Den är dessutom väldigt lätt att laga.
4 portioner
250 g (5 dl) kokt eller grillat
strimlat kycklingkött
1 grön paprika
1 gul lök
1 tsk olivolja
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk spiskummin
½ tsk kanel
7 dl utspädd kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
½ dl jordnötssås
½ tsk salt
2 msk hackade jordnötter (valfritt)
Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Värm upp olivoljan på medelvärme i en stor gryta och bryn paprika och lök tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg grönsakerna på en tallrik.
Smält matfettet i grytan och vispa ned mjöl, spiskummin och kanel. Sjud under omrörning ca 1 minut. Tillsätt buljong, grädde och jordnötssås. Sjud upp och koka under omrörning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
Tillsätt kyckling, paprika, lök och salt. Koka upp och rör om då och då tills grytan är genomvarm, ca 10 minuter. Portionera upp grytan på tallrikar. Strö över jordnötterna och servera genast.
Ca 35 minuter att tillaga
Kycklingkött är grunden till denna gryta som smakar av jordnötter, paprika och lök. Den är dessutom väldigt lätt att laga.
4 portioner
250 g (5 dl) kokt eller grillat
strimlat kycklingkött
1 grön paprika
1 gul lök
1 tsk olivolja
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
½ tsk spiskummin
½ tsk kanel
7 dl utspädd kycklingbuljong
2 dl matlagningsgrädde
½ dl jordnötssås
½ tsk salt
2 msk hackade jordnötter (valfritt)
Ansa och hacka paprikan. Skala och hacka löken. Värm upp olivoljan på medelvärme i en stor gryta och bryn paprika och lök tills de är mjuka, ca 5 minuter. Lägg grönsakerna på en tallrik.
Smält matfettet i grytan och vispa ned mjöl, spiskummin och kanel. Sjud under omrörning ca 1 minut. Tillsätt buljong, grädde och jordnötssås. Sjud upp och koka under omrörning tills såsen tjocknar, ca 5 minuter.
Tillsätt kyckling, paprika, lök och salt. Koka upp och rör om då och då tills grytan är genomvarm, ca 10 minuter. Portionera upp grytan på tallrikar. Strö över jordnötterna och servera genast.
Ca 35 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar