SOMRIG ROSTBIFFSTALLRIK
Är det för varmt för att laga mat? Här är i så fall ett recept med minimal tillagningstid som du kan förbereda medan luften ännu är sval.
4 portioner
500 g skivad putsad rostbiff
eller benfri enkelbiff
1 romansalladshuvud
vårlök eller späd purjolök i ringar
till garnering
Dressing:
3 msk rödvinsvinäger
1 msk färsk dragon
eller 1 tsk torkad
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Sätt på grillen. Klä en plåt med aluminiumfolie. Lägg köttet på ett stekgaller och grilla 5 cm från gillen ca 5 minuter per sida för ett rosastekt kött. Lägg över på en trancherbräda. Täck med folie och låt vila 5 minuter. Skiva snett över muskelfibrerna i tunna skivor.
Till dressingen: Blanda vinäger, dragon, senap, salt, peppar och olja i en skål. Vispa ordentligt så att allt blandas väl. Ta undan 3 msk dressing och lägg köttet i resten av dressingen. Vänd så att köttet täcks med marinad. Täck över med plastfolie och ställ i kylen ca 2 timmar.
Skölj salladen och dela den. Arrangera bladen på 4 tallrikar. Lägg köttskivorna ovanpå och häll över resterande dressing. Garnera med lökringar och servera. Det smakar bra med någon form av pommes frites till. Vill du inte köpa färdig potatis så gör egen i tunna skivor och baka i ugnen tills de är knapriga och goda.
Ca 25 minuter att tillaga + marineringstid
Är det för varmt för att laga mat? Här är i så fall ett recept med minimal tillagningstid som du kan förbereda medan luften ännu är sval.
4 portioner
500 g skivad putsad rostbiff
eller benfri enkelbiff
1 romansalladshuvud
vårlök eller späd purjolök i ringar
till garnering
Dressing:
3 msk rödvinsvinäger
1 msk färsk dragon
eller 1 tsk torkad
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
Sätt på grillen. Klä en plåt med aluminiumfolie. Lägg köttet på ett stekgaller och grilla 5 cm från gillen ca 5 minuter per sida för ett rosastekt kött. Lägg över på en trancherbräda. Täck med folie och låt vila 5 minuter. Skiva snett över muskelfibrerna i tunna skivor.
Till dressingen: Blanda vinäger, dragon, senap, salt, peppar och olja i en skål. Vispa ordentligt så att allt blandas väl. Ta undan 3 msk dressing och lägg köttet i resten av dressingen. Vänd så att köttet täcks med marinad. Täck över med plastfolie och ställ i kylen ca 2 timmar.
Skölj salladen och dela den. Arrangera bladen på 4 tallrikar. Lägg köttskivorna ovanpå och häll över resterande dressing. Garnera med lökringar och servera. Det smakar bra med någon form av pommes frites till. Vill du inte köpa färdig potatis så gör egen i tunna skivor och baka i ugnen tills de är knapriga och goda.
Ca 25 minuter att tillaga + marineringstid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar