onsdag 21 maj 2014

Kyckling i paket

KYCKLING I PAKET

Här är ett nytt sätt att laga kyckling. Var och en får sin portion paketerad i aluminiumfolie och det doftar härligt när man öppnar sitt paket.

4 portioner

1 färsk eller djupfryst kyckling,
ca 1 kg
2 purjolökar
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
½ tsk citronpeppar

Tips:
Den som vill ha litet färg på kyckling-
bitarna kan bryna dem först i en stek-
panna ovanpå spisen.

Gott att äta till:
Pilaffris och en sallad.


Skölj den färska kycklingen väl. Torka den. Låt ev djupfryst kyckling tina lätt. Dela kycklingen i portionsbitar, t ex kvartar.

Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Fördela purjolöksstrimlorna på fyra ganska stora bitar aluminiumfolie. Klicka över litet matfett. Lägg till sist en bit kyckling på varje och krydda med salt och citronpeppar. Vik ihop folien noga till fyra täta paket.

Stek i ugn vid 200° ca 45 minuter eller tills kycklingbitarna känns möra. Pröva med en sticka. Låt var och en öppna sitt paket vid bordet.


Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav ca 45 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar