STRIMLAD KALVSCHNITZEL
En blandning av olika sorters svamp, efter tycke och smak, ger det möra kalvköttet en särskilt god smak.
4 portioner
500 g kalvschnitzel
300 g blandad färsk svamp, t ex
champinjoner, ostronskivling och
shiitakesvamp
1 stor gul lök
25 g smör eller margarin
½ - 1 tsk salt
½ - 1 krm nymald svartpeppar
1 1/4 dl köttbuljong eller fond, utspädd
1 msk vetemjöl
1 1/4 dl torrt, vitt vin
2 msk crème fraîche
Torka av köttet och skär det i cm-breda strimlor. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken fint. Smält matfettet i en stekpanna och fräs löken glansig. Öka värmen, tillsätt köttet och bryn det. Tillsätt svampen, blanda och låt fräsa med en stund. Smaksätt med salt och peppar och häll på buljongen.
Blanda ut mjölet noga i vinet, häll i det och rör om. Sänk värmen, sätt på locket och låt alltsammans småputtra ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Ta pannan från värmen och rör ned crème fraîche. Servera genast. Rösti eller potatiskaka, en krispig sallad och ett lätt mousserande vin smakar särskilt gott till.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar