KORVPANNA
Korv är bra mat och går att variera på många sätt. Här är en läcker korvpanna som blir en hel middag - och den är mycket lätt att laga. Använd falukorv eller annan korv.
4 portioner
200 g falukorv eller annan korv
4 kokta potatisar, oskalade
2 msk finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
5 ägg
5 msk vatten
150 g riven ost, t ex Herrgårds
eller Grevé
2 msk klippt gräslök
Tips:
I stället för gräslök kan man strö
över finstrimlad purjolök eller klippt
persilja.
Gott att äta till:
Grönsallad.
Dra skinnet av korven och skala potatisen. Skär korv och potatis i skivor. Stek korv och lökhack i matfettet i en stekpanna. Lägg i potatisen. Krydda med salt och peppar. Vispa samman ägg och vatten och tillsätt riven ost. Häll äggblandningen över korven och potatisen.
Stick med en gaffel i smeten då och då så att lös smet kan komma ned och gräddas. Strö över klippt gräslök och servera rätten genast, direkt ur pannan.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar