söndag 25 maj 2014

Kalvschnitzel Romana

KALVSCHNITZEL ROMANA

En läcker kalvschnitzel med vinfrästa champinjoner över - faktiskt en bra bjudrätt.

4 personer

500 g kalvinnanlår
200 g färska champinjoner
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
ca 1 dl marsalavin
eller torrt vitt vin
1 krm basilika
1 krm oregano
1 knippa persilja


Skär kalvköttet i ½ cm tjocka skivor och klappa ut dem lätt. Ansa och skiva champinjonerna. Vänd köttet i mjöl kryddat med salt och peppar och stek köttskivorna gyllenbruna i brynt smör, ca 4 minuter på varje sida. Flytta över dem till en panna som är trevlig att sätta på bordet.

Fräs hastigt upp champinjonerna i steksmöret, tillsätt vin och örtkryddor och låt sjuda ett par minuter. Häll sedan de vindoftande champinjonerna över kalvschnitzlarna. Strö över rikligt med finhackad persilja och avnjut rätten med sparris, ärter och kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar