söndag 25 maj 2014

Engelsk senapskotlett

ENGELSK SENAPSKOTLETT

2 personer

2 kalvkotletter, ca 300 g
1 msk vinäger
2 msk olja
1 krm salt
nymald svartpeppar
1 tsk senap
150 g färska champinjoner
1 msk finhackad persilja


Rör ihop vinäger, 1 msk olja, salt, svartpeppar och senap. Vänd kotletterna i marinaden och låt dem ligga och dra ca 1 timme.

Ansa och skiva champinjonerna. Hetta upp den återstående oljan i en panna, lägg i kotletterna direkt från marinaden utan att låta dem rinna av och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Lägg upp dem på serveringsfat och håll dem varma.

Fräs hastigt upp champinjonerna i stekskyn, späd ev med ett par msk hett vatten och blanda i finhackad persilja. Smaka av och häll sky och champinjoner över de heta gyllenbruna kotletterna. Servera med ärter och luftigt potatismos eller kokt ris.

Samma marinad som vi använt här kan man också marinera fläskkotletter i. Det ger en saftig och fin smak åt köttet. Glöm inte snitta fettranden på kotletterna före stekningen.


Vi har testat det här receptet men använde då fläskkotlett och det fick 4,5 av 5 möjliga. Jättegott var det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar