tisdag 20 maj 2014

Honungsmarinerad flankstek

HONUNGSMARINERAD FLANKSTEK

Flanksteken sätter du in ca 15 minuter innan middagen ska serveras, vänder den efter halva tiden och sedan är den klar att ställa på middagsbordet.

4 portioner

600 g flankstek
salt, peppar

Marinad:
2 salladslökar
1 stjälk bladselleri
4 msk matolja
4 msk kinesisk soya
4 msk honung
3 msk rött vin
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk grovmald svartpeppar

Kom ihåg!
Stektiden beror på flankstekens tjock-
lek. För genomstekt kött lägger du till
ca 5 minuter/sida.

Serveringstips:
Bakad potatis eller kokt ris och sallad
eller smörslungade broccolibuketter.


Lägg köttet i en form. Hacka salladslökarna, skiva sellerin och blanda det med de övriga ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över flanksteken och vänd köttet ett par gånger i den. Täck över och låt köttet marineras minst 4 timmar eller över natten.

Lägg över köttet i en ugnssäker form och strö på litet salt och peppar. Stek köttet i mitten av ugnen i 225° ca 8 minuter/sida för rosa kött. Skär upp köttet i tunna skivor. Häll ev litet av marinaden över före serveringen.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 4 timmar
Tid i ugnen 15 minuter


Från Lätt & Läckert


1 kommentar: