tisdag 20 maj 2014

Ungersk biff

UNGERSK BIFF

Kött i krämig sås med paprikasmak är gott att bjuda på. Rätten går bra att laga i förväg och sedan värma inför serveringen.

4 portioner

600 g flankstek eller annat
mört nötkött
2 msk smör eller margarin
salt, peppar
4 msk hackad lök
2½ dl vispgrädde
4 msk vitt vin
4 msk vatten
½ köttbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
½ - 1 tsk paprikapulver

Garnering:
persilja

Serveringstips:
Kokt bandspaghetti eller ris. Servera
en sallad eller smörfrästa zucchiniskivor
till rätten.


Skär flanksteken i strimlor. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och bryn köttet tills det fått färg runt om. Krydda med salt och peppar, lägg på lock och låt eftersteka ca 10 minuter. Ta upp köttet. Smält resten av matfettet i pannan och stek löken tills den är mjuk.

Tillsätt grädde, vin, vatten, buljongtärning, vitlök och paprikapulver. Låt det småkoka ca 3 minuter. Blanda ned köttet och smaka av med salt och peppar.

Låt rätten bli riktigt varm och lägg upp den på serveringsfat. Strö över persilja och servera.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar