tisdag 20 maj 2014

Sherrykotletter

SHERRYKOTLETTER

De här kotletterna är verkligen delikata med pikant smak av sherry och rosépeppar. Låt dem steka på svag värme tills de är möra.

4 portioner

4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
1 pressad vitlöksklyfta
salt, vitpeppar
5 msk vatten
4 msk sherry eller köttbuljong
2½ msk farin
1½ msk kinesisk soya
2 tsk matolja
1 tsk krossad rosépeppar
3 dl köttbuljong
3 tsk maizena

Serveringstips:
Kokt ris eller pasta och sallad.


Skär ev bort benet på kotletterna. Smält matfettet i en stekpanna och fräs vitlöken någon minut. Krydda kotletterna med salt och peppar. Lägg dem i pannan och bryn dem på båda sidor tills de fått färg.

Blanda 2 msk vatten, 3 msk sherry, 2 msk socker, soya, olja och rosépeppar och häll det över köttet. Lägg på lock och låt kotletterna steka på svag värme 30 - 35 minuter. Späd med resten av vattnet under stekningen.

Lägg upp kotletterna på serveringsfat och vispa ur pannan med buljongen. Blanda ned maizenan utrörd i litet vatten och låt det koka några minuter. Smaka av såsen med resten av sherryn och sockret och servera den till kotletterna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 5 minuter
Tid på spisen 40 - 45 minuter


Från Lätt & Läckert





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar