HONUNGSMARINERAD FLANKSTEK
Flanksteken sätter du in ca 15 minuter innan middagen ska serveras, vänder den efter halva tiden och sedan är den klar att ställa på middagsbordet.
4 portioner
600 g flankstek
salt, peppar
Marinad:
2 salladslökar
1 stjälk bladselleri
4 msk matolja
4 msk kinesisk soya
4 msk honung
3 msk rött vin
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk grovmald svartpeppar
Kom ihåg!
Stektiden beror på flankstekens tjock-
lek. För genomstekt kött lägger du till
ca 5 minuter/sida.
Serveringstips:
Bakad potatis eller kokt ris och sallad
eller smörslungade broccolibuketter.
Lägg köttet i en form. Hacka salladslökarna, skiva sellerin och blanda det med de övriga ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över flanksteken och vänd köttet ett par gånger i den. Täck över och låt köttet marineras minst 4 timmar eller över natten.
Lägg över köttet i en ugnssäker form och strö på litet salt och peppar. Stek köttet i mitten av ugnen i 225° ca 8 minuter/sida för rosa kött. Skär upp köttet i tunna skivor. Häll ev litet av marinaden över före serveringen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 4 timmar
Tid i ugnen 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Gott!
SvaraRadera