GRÖNSAKSSOPPA MED SKINKA
Låt osttärningar smälta ned i den varma soppan och servera oreganokryddade krutonger till, så blir soppan extra matig och god.
4 portioner
½ gul lök
2 morötter
1 - 2 stjälkar bladselleri
150 g rökt skinka
2 msk smör eller margarin
1 l hönsbuljong
2 dl gröna ärter eller brytbönor
1/4 tsk timjan
salt, peppar
Krutonger:
4 skivor formfranska
2 msk smör eller margarin
½ tsk oregano
Tips:
Smaksätt soppan med 1 - 2 msk chilisås.
Hacka löken. Skär morötter, selleri och skinka i bitar. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök, morötter och selleri ca 5 minuter. Blanda ned skinka och buljong. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter.
Skär brödet till krutongerna i tärningar. Smält matfettet och blanda ned oreganon. Droppa fettet över brödet. Lägg brödbitarna på en plåt och rosta dem i mitten av ugnen i 200° 6 - 8 minuter eller tills de är gyllengula och krispiga.
Blanda ned ärterna i soppan och krydda med timjan, salt och peppar. Låt soppan koka ett par minuter. Smaka av och servera soppan med krutonger och ev osttärningar.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 minuter
Tid i ugnen för krutongerna 6 - 8 minuter
Låt osttärningar smälta ned i den varma soppan och servera oreganokryddade krutonger till, så blir soppan extra matig och god.
4 portioner
½ gul lök
2 morötter
1 - 2 stjälkar bladselleri
150 g rökt skinka
2 msk smör eller margarin
1 l hönsbuljong
2 dl gröna ärter eller brytbönor
1/4 tsk timjan
salt, peppar
Krutonger:
4 skivor formfranska
2 msk smör eller margarin
½ tsk oregano
Tips:
Smaksätt soppan med 1 - 2 msk chilisås.
Hacka löken. Skär morötter, selleri och skinka i bitar. Smält matfettet i en kastrull och fräs lök, morötter och selleri ca 5 minuter. Blanda ned skinka och buljong. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter.
Skär brödet till krutongerna i tärningar. Smält matfettet och blanda ned oreganon. Droppa fettet över brödet. Lägg brödbitarna på en plåt och rosta dem i mitten av ugnen i 200° 6 - 8 minuter eller tills de är gyllengula och krispiga.
Blanda ned ärterna i soppan och krydda med timjan, salt och peppar. Låt soppan koka ett par minuter. Smaka av och servera soppan med krutonger och ev osttärningar.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 minuter
Tid i ugnen för krutongerna 6 - 8 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar