KYCKLINGPANNA MED TOMAT
Kycklingens milda smak och såsens kryddning gör den här kycklingrätten mycket omtyckt. Servera den gärna till fest med ris och ett gott bröd.
4 portioner
4 kycklingbröst, skinn- och benfria
1 - 2 msk olja
½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
Sås:
3 msk olja
1 finhackad lök
1 dl finhackad bladselleri
1 grön paprika i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk tomater, 400 g
1 dl vatten
1½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
1 lagerblad
1 tsk maizenamjöl
1 msk kallt vatten
Skär kycklingbrösten i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kycklingbitarna runt om tills de fått färg. Salta och peppra och lägg dem på ett fat.
Hetta upp oljan till såsen. Tillsätt lök, selleri, paprika och vitlök och fräs det ca 5 minuter. Häll i tomaterna med spad, vatten, paprikapulver, salt, cayennepeppar och lagerblad. Låt det koka upp. Lägg på lock och låt det småkoka på medelvärme ca 10 minuter. Rör ut maizenan i 1 msk vatten och häll det i såsen. Rör om. Lägg i kycklingbitarna och låt det koka på svag värme 10 - 15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Rör om då och då.
Smaka av såsen och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 40 minuter
Kycklingens milda smak och såsens kryddning gör den här kycklingrätten mycket omtyckt. Servera den gärna till fest med ris och ett gott bröd.
4 portioner
4 kycklingbröst, skinn- och benfria
1 - 2 msk olja
½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
Sås:
3 msk olja
1 finhackad lök
1 dl finhackad bladselleri
1 grön paprika i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk tomater, 400 g
1 dl vatten
1½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
1 lagerblad
1 tsk maizenamjöl
1 msk kallt vatten
Skär kycklingbrösten i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kycklingbitarna runt om tills de fått färg. Salta och peppra och lägg dem på ett fat.
Hetta upp oljan till såsen. Tillsätt lök, selleri, paprika och vitlök och fräs det ca 5 minuter. Häll i tomaterna med spad, vatten, paprikapulver, salt, cayennepeppar och lagerblad. Låt det koka upp. Lägg på lock och låt det småkoka på medelvärme ca 10 minuter. Rör ut maizenan i 1 msk vatten och häll det i såsen. Rör om. Lägg i kycklingbitarna och låt det koka på svag värme 10 - 15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Rör om då och då.
Smaka av såsen och servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar