WIENERGRATÄNG
Wienerkorv gratineras ovanpå en välkryddad potatisbädd. En komplett rätt lagad i en och samma form. Servera en fräsch sallad till.
4 portioner
6 - 8 potatisar
½ - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl köttbuljong
½ dl senap
1 dl hackad persilja
8 wienerkorvar
1 dl majonnäs
2 - 3 msk senap
1 - 2 msk riven pepparrot
2 dl riven ost
Garnering:
klippt persilja
Serveringstips:
Grönsallad eller rivna morötter
och hårt bröd.
Skala potatisen och skär den i strimlor. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och strö salt och peppar mellan varven. Blanda buljong, senap och hälften av persiljan. Häll buljongen över potatisen och grädda i mitten av ugnen i 225° ca 25 minuter.
Halvera korvarna och lägg dem på potatisbädden med snittytan upp. Blanda majonnäs, senap, riven pepparrot och resten av persiljan. Bred majonnäsen över korvarna och strö på osten. Gratinera i mitten av ugnen i 225° ca 20 minuter.
Strö över persilja och servera gratängen.
Tid för tillagning:
Förberedelse ca 20 minuter
Tid i ugnen 45 minuter
Wienerkorv gratineras ovanpå en välkryddad potatisbädd. En komplett rätt lagad i en och samma form. Servera en fräsch sallad till.
4 portioner
6 - 8 potatisar
½ - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl köttbuljong
½ dl senap
1 dl hackad persilja
8 wienerkorvar
1 dl majonnäs
2 - 3 msk senap
1 - 2 msk riven pepparrot
2 dl riven ost
Garnering:
klippt persilja
Serveringstips:
Grönsallad eller rivna morötter
och hårt bröd.
Skala potatisen och skär den i strimlor. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och strö salt och peppar mellan varven. Blanda buljong, senap och hälften av persiljan. Häll buljongen över potatisen och grädda i mitten av ugnen i 225° ca 25 minuter.
Halvera korvarna och lägg dem på potatisbädden med snittytan upp. Blanda majonnäs, senap, riven pepparrot och resten av persiljan. Bred majonnäsen över korvarna och strö på osten. Gratinera i mitten av ugnen i 225° ca 20 minuter.
Strö över persilja och servera gratängen.
Tid för tillagning:
Förberedelse ca 20 minuter
Tid i ugnen 45 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar