PASTALÅDA MED SKINKA
Med pasta, skinka och äggstanning kan du göra en riktigt god låda. Denna rätt är utmärkt att laga om du har rester av skinka eller pasta.
4 portioner
4 portioner pasta, t ex bandspaghetti
200 g rökt eller kokt skinka
4 msk smör eller margarin
1 hackad lök
3 ägg
4 dl gräddfil
1 msk hackad persilja
1½ dl riven Cheddarost
salt, peppar
cayennepeppar
Tips:
Tillsätt 1 msk matolja i vattnet när
du kokar spaghettin. Då klibbar den
inte ihop.
Koka pastan nästan färdig enligt anvisningarna på förpackningen. Skär skinkan i tärningar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken tills den är blank och mjuk.
Blanda ägg, gräddfil och persilja i en skål. Rör ned skinka, lök och ost. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Smörj en ugnssäker form och lägg i den kokta spaghettin. Häll äggblandningen över och rör litet så att den rinner ned.
Baka i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter. Servera pastalådan med en grönsallad.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen ca 45 minuter
Med pasta, skinka och äggstanning kan du göra en riktigt god låda. Denna rätt är utmärkt att laga om du har rester av skinka eller pasta.
4 portioner
4 portioner pasta, t ex bandspaghetti
200 g rökt eller kokt skinka
4 msk smör eller margarin
1 hackad lök
3 ägg
4 dl gräddfil
1 msk hackad persilja
1½ dl riven Cheddarost
salt, peppar
cayennepeppar
Tips:
Tillsätt 1 msk matolja i vattnet när
du kokar spaghettin. Då klibbar den
inte ihop.
Koka pastan nästan färdig enligt anvisningarna på förpackningen. Skär skinkan i tärningar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken tills den är blank och mjuk.
Blanda ägg, gräddfil och persilja i en skål. Rör ned skinka, lök och ost. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Smörj en ugnssäker form och lägg i den kokta spaghettin. Häll äggblandningen över och rör litet så att den rinner ned.
Baka i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter. Servera pastalådan med en grönsallad.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen ca 45 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar