torsdag 1 maj 2014

Pastalåda med skinka

PASTALÅDA MED SKINKA

Med pasta, skinka och äggstanning kan du göra en riktigt god låda. Denna rätt är utmärkt att laga om du har rester av skinka eller pasta.

4 portioner

4 portioner pasta, t ex bandspaghetti
200 g rökt eller kokt skinka
4 msk smör eller margarin
1 hackad lök
3 ägg
4 dl gräddfil
1 msk hackad persilja
1½ dl riven Cheddarost
salt, peppar
cayennepeppar

Tips:
Tillsätt 1 msk matolja i vattnet när
du kokar spaghettin. Då klibbar den
inte ihop.


Koka pastan nästan färdig enligt anvisningarna på förpackningen. Skär skinkan i tärningar. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken tills den är blank och mjuk.

Blanda ägg, gräddfil och persilja i en skål. Rör ned skinka, lök och ost. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Smörj en ugnssäker form och lägg i den kokta spaghettin. Häll äggblandningen över och rör litet så att den rinner ned.

Baka i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter. Servera pastalådan med en grönsallad.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen ca 45 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar