torsdag 1 maj 2014

Cowboyris

COWBOYRIS

Ett riktigt cowboyinspirerat ris med röda bönor, majs och bacon. Krydda det efter behag.

4 - 5 portioner

4 portioner råris eller vitt
långkornigt ris
vatten, salt
1 gul lök
6 skivor bacon
1 burk röda bönor, 400 g
1 burk majskorn, 340 g
1 dl chilisås
½ - 1 tsk chilipulver
½ - 1 tsk oregano eller timjan
salt, peppar

Garnering:
persilja
färsk timjan eller oregano


Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken. Knaperstek baconskivorna i varm stekpanna och skär det i bitar. Fräs löken i baconfettet i stekpannan. Blanda ned bönor, majskorn, chilisås, chilipulver och timjan eller oregano och låt det puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp riset på ett serveringsfat och häll över bönblandningen. Strö över baconbitarna. Garnera ev med någon färsk örtkrydda och servera riset.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar