SEMESTERSALLAD
Det tar en kvart att tillreda den här salladen. Kan det bli mer semester?
4 portioner
Ca 1/4 vitkålshuvud (8 - 9 dl finskuren kål)
½ gurka
1 röd eller grön paprika
Dragondressing:
2 dl yoghurt, gräddfil eller
crème fraîche
1 msk senap
½ msk torkad dragon eller
2 msk finhackad färsk
ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 - 2 krm salt
ev finhackat kryddgrönt,
t ex persilja
Garnering:
ev färska basilikablad eller dragon
Ansa och skär vitkålshuvudet i strimlor. Skölj, ansa och skär gurkan fint. Skölj och kärna ur paprikan och skär den fint. Blanda vitkål, paprika och gurka i en stor skål.
Blanda alla ingredienserna till dressingen. Häll den över grönsakerna och blanda om salladen. Garnera med färsk basilika eller dragon.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Det tar en kvart att tillreda den här salladen. Kan det bli mer semester?
4 portioner
Ca 1/4 vitkålshuvud (8 - 9 dl finskuren kål)
½ gurka
1 röd eller grön paprika
Dragondressing:
2 dl yoghurt, gräddfil eller
crème fraîche
1 msk senap
½ msk torkad dragon eller
2 msk finhackad färsk
ev 1 pressad vitlöksklyfta
1 - 2 krm salt
ev finhackat kryddgrönt,
t ex persilja
Garnering:
ev färska basilikablad eller dragon
Ansa och skär vitkålshuvudet i strimlor. Skölj, ansa och skär gurkan fint. Skölj och kärna ur paprikan och skär den fint. Blanda vitkål, paprika och gurka i en stor skål.
Blanda alla ingredienserna till dressingen. Häll den över grönsakerna och blanda om salladen. Garnera med färsk basilika eller dragon.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar