torsdag 1 maj 2014

Broccoli i ugn

BROCCOLI I UGN

Broccoli är en grönsak som blivit alltmer omtyckt. Den har mild fin kålsmak och kan kombineras med ost och bacon eller t ex korv eller musslor till goda rätter.

4 portioner

2 pkt djupfryst broccoli à ca 250 g
vatten, salt
200 g bacon
3 tomater
smör eller margarin till formen
1/4 tsk vitpeppar
ev ½ tsk salt
knappt 2 dl riven ost

Gott att äta till:
Kuvertbröd eller kokt potatis.


Koka broccolin i litet lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp baconet i strimlor och bryn dem i en stekpanna. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Lägg broccoli, bacon och tomater i en smord, ugnssäker form. Krydda med peppar och ev litet salt (beror på hur salt baconet är). Strö över riven ost.

Gratinera rätten i ugn vid 225 - 250° ca 20 minuter eller tills osten fått vacker färg och allt verkar genomvarmt. Servera genast.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar