torsdag 1 maj 2014

Tomatbräserad fylld falukorv

TOMATBRÄSERAD FYLLD FALUKORV

Falukorv eller annan korv uppträder i många former i vårt vardagshushåll. Den här kan man också bjuda gäster på.

4 portioner

400 - 500 g falukorv
1 msk smör eller margarin
½ pkt mjukost à 250 g
3 msk senap
1½ dl tomatjuice
(salt, peppar)

Gott att äta till:
Bakad potatis eller potatismos.
Rårivna morötter med nypressad
apelsin- eller citronsaft.


Dra skinnet av korven och skär den nästan rakt igenom i 1½ cm tjocka skivor. Lägg korven i rund, smord, ugnssäker form. Bred växelvis mjukost och senap mellan skivorna. Häll över tomatjuicen och krydda ev. Låt rätten koka under lock i 225° ugnsvärme ca 25 minuter.

Tid för tillagning: Ca 35 minuter
varav ca 25 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar