GRATÄNG MED KÖTTFÄRS OCH LÖK
Vad vore matlagning utan lök? Lök är säkert en av våra vanligaste och bästa ingredienser. Vill man riktigt frossa i den goda löksmaken kan man laga den här gratängen med köttfärs, lök och tomat.
4 portioner
4 gula lökar
4 tomater
2 msk finklippt gräslök
smör eller margarin till formen
300 g blandfärs
3 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk sellerisalt
Gott att äta till:
Grahamsbröd och smör eller
kokt potatis.
Skala lökarna och skölj tomaterna. Skär lök och tomater i skivor. Varva lök, tomater och gräslök i en smord, ugnssäker form. Klicka eller bred över köttfärsen.
Vispa samman ägg och mjölk och smaksätt med salt och sellerisalt. Häll äggblandningen över färsen, löken och tomaterna i formen. Grädda i ugn vid 200°ca 30 minuter eller tills äggblandningen stannat och fått fin färg.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter,
varav ca 30 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar