onsdag 21 maj 2014

Gratäng med köttfärs och lök

GRATÄNG MED KÖTTFÄRS OCH LÖK

Vad vore matlagning utan lök? Lök är säkert en av våra vanligaste och bästa ingredienser. Vill man riktigt frossa i den goda löksmaken kan man laga den här gratängen med köttfärs, lök och tomat.

4 portioner

4 gula lökar
4 tomater
2 msk finklippt gräslök
smör eller margarin till formen
300 g blandfärs
3 ägg
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk sellerisalt

Gott att äta till:
Grahamsbröd och smör eller
kokt potatis.


Skala lökarna och skölj tomaterna. Skär lök och tomater i skivor. Varva lök, tomater och gräslök i en smord, ugnssäker form. Klicka eller bred över köttfärsen.

Vispa samman ägg och mjölk och smaksätt med salt och sellerisalt. Häll äggblandningen över färsen, löken och tomaterna i formen. Grädda i ugn vid 200°ca 30 minuter eller tills äggblandningen stannat och fått fin färg.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter,
varav ca 30 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar