BIFFSTRIMLOR I CHILISÅS
En härlig, snabblagad rätt som alltid blir uppskattad. Välj ett mört kött som inte behöver så lång stektid.
4 portioner
400 - 500 g innanlår
eller rostbiff
2 salladslökar
eller ½ gul lök
200 g färska eller frysta sockerärter
3 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong
1 dl chilisås
salt, vitpeppar
Tips:
Sockerärterna kan bytas ut mot
brytbönor.
Serveringstips:
Pasta, ris eller råstekt potatis och
grönsallad.
Skär köttet i strimlor, hacka salladslökarna och skär sockerärterna i bitar. Fräs hälften av matfettet i en stekpanna och bryn köttet i pannan tills det fått färg och är lagom stekt. Lägg upp köttet på en tallrik och håll det varmt.
Fräs resten av matfettet i pannan och bryn löken ett par minuter. Blanda ned buljong och chilisås, rör ned sockerärterna och låt det småputtra några minuter tills ärterna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt alltsammans koka några minuter så att det blir riktigt varmt.
Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen ca 15 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar