KYCKLING À LA ODENSE
Låt gorgonzolan smälta ned och ge härlig smak åt de stekta, baconlindade kycklingbitarna i denna goda danska rätt.
4 portioner
1 kyckling, ca 1 kg
eller 1 kg kycklingdelar
1 - 2 msk smör eller margarin
örtsalt, vitpeppar
4 stora tomater
6 skivor bacon
100 g gorgonzola eller
annan grönmögelost
1 - 2 msk mjölk
Serveringstips:
Servera råstekta potatisskivor eller
ris och sallad till kycklingen.
Skär kycklingen i delar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn bitarna runt om tills de fått färg. Krydda dem med örtsalt och peppar. Skär tomaterna i skivor. Lägg dem i botten på en ugnssäker form. Krydda med ½ tsk örtsalt och litet peppar.
Vira baconskivorna runt om kycklingbitarna och lägg dem på tomatbädden. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter.
Rör gorgonzolan smidig med mjölken och klicka den över kycklingen och tomaterna. Stek kycklingen ytterligare ca 10 - 15 minuter eller tills den är genomstekt.
Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 5 - 10 minuter
Tid i ugnen 40 - 45 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar