torsdag 8 maj 2014

Fläskkotletter med tomat och vin

FLÄSKKOTLETTER MED TOMAT OCH VIN

Det här är ett förslag på hur man kan servera kotletter på ett annorlunda och spännande sätt. Kotletterna får sjuda tillsammans med tomater, vin och kryddor, vilket gör dem saftiga och möra.

4 portioner

4 fläskkotletter
2 msk olja, gärna olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 lagerblad
1 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
2 tomater
nymalen peppar


Bryn kotletterna i varm olja i en stekpanna. Ta upp dem och håll dem varma, t ex i folie. Häll vinet i pannan och tillsätt lagerblad och paprikapulver. Pressa i vitlöken. Rör om och låt skyn koka in så att endast hälften av vätskan återstår. Ta bort lagerbladet.

Lägg tillbaka kotletterna i pannan. Skölj och skär tomaterna i tärningar, lägg dem på kotletterna och krydda med peppar. Lägg på ett lock och låt allt småputtra ca 10 minuter. Servera kotletterna.

Tid för tillagning: 50 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar