torsdag 8 maj 2014

Korv med äpple och lök

KORV MED ÄPPLE OCH LÖK

Både äpple och lök smakar fint tillsammans med olika korvsorter. Har korven plastskinn måste man ta bort det före tillagningen.

4 portioner

6 äpplen
2 - 3 gula lökar
500 g frukost- eller fläskkorv
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Gott att äta till:
Rågbröd och senap.


Skölj och skala äpplena. Skär dem i klyftor. Skala och skiva löken. Bryn korven i matfett i en stekpanna. Bryn sedan äpple och lök tillsammans med korven och låt dem bli mjuka. Krydda med salt och peppar. Minska värmen något och låt allt eftersteka några minuter.

Lägg upp lök och äpplen på ett serveringsfat. Ta upp korven. Skär den i bitar och lägg dem ovanpå lök och äpplen. Servera.

Tid för tillagning: Ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar