onsdag 14 maj 2014

Clubstek med ostpotatis

CLUBSTEK MED OSTPOTATIS

Rent kött är fest nu för tiden och när det bjuds vill man göra det bästa för att njutningen ska bli större. Vi valde en bit nötkött, kryddade väl, stekte och serverade köttet i tunna skivor tillsammans med vackert guldgul och läcker ostpotatis, glaserad lök och annat tillbehör.

4 portioner

12 medelstora potatisar
salt
4 skivor enkelbiff med ben,
3 - 4 cm tjocka
grillolja eller olja + kryddor efter
smak, t ex salt, svartpeppar,
paprikapulver, senap
2 msk olja
2 dl riven ost

Gott att äta till:
Glaserad lök (förvällg och lätt brynt).
Tomatsallad med lök, haricots verts
eller ärter. Aromsmör med pepparrot.
Grillade tomater.


Skala och koka potatisen ca 10 minuter eller nästan mjuk. Häll av vattnet och låt den svalna.

Lägg köttet på folieklätt grillgaller och pensla det med grilloljan eller olja blandad med kryddor. Grilla eller stek köttet ca 10 minuter på var sida eller mera om det ska vara helt genomstekt.

Bryn potatisarna vackert gyllengula runt om i olja. Rulla dem i riven ost och lägg dem bredvid köttet på grillgallret de sista 5 minuterna.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 20 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar