söndag 30 september 2012

Gratinerat senapsfläsk med blomkål

GRATINERAT SENAPSFLÄSK MED BLOMKÅL

4 personer

600 g rimmat stekfläsk i skivor
salt, peppar
2 msk grov senap
1 blomkålshuvud, ca 600 g
ca 2 dl grädde
1 dl hackad persilja
200 g lagrad stark ost


Sätt ugnen på 200°.

Krydda fläsket med salt och peppar och stek tills det får litet färg. Personligen skulle jag vara lite försiktig med saltet eftersom rimmat fläsk är rätt salt i sig. Låt rinna av på hushållspapper. Pensla skivorna med grov senap.

Dela blomkålen i mindre buketter och koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten. Häll av allt vatten utom ca 1 dl. Låt även blomkålen ligga kvar i grytan och tillsätt grädde och persilja. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Riv osten. Blanda ned nästan all ost, men spara litet till garnering. Lägg över allt i en eldfast form. Lägg fläsket ovanpå och toppa med resten av osten. Ställ in i ugnen ca 10 - 15 minuter.

Garnera med bladpersilja. Servera gratängen som en lunchrätt eller med kokt potatis, sallad och ett gott knäckebröd som en enkel vardagsmiddag.

Smaklig måltid!

Bella



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar