söndag 13 maj 2012

Hallonkompott med citronfluff

HALLONKOMPOTT MED CITRONFLUFF

4 portioner

5 dl (250 g) frysta hallon (eller andra bär)
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 msk socker
½ dl lemon curd
1 dl vispgrädde

Koka upp hallon, socker och vaniljsocker under omrörning. Låt svalna.

Dela ägget i gula och vita. Vispa äggvitan med 1 msk socker till ett hårt vitt skum. Vispa grädden. Rör ihop lemon curd och äggula till en jämn smet. Rör ned hälften av äggvitan i citronröran. Blanda sedan försiktigt ned grädden och resten av äggvitan till ett luftigt citronskum.

Låt skummet och kompotten stå övertäckta i kylen. Ta gärna fram i rumstemperatur 10 minuter före servering.

Varva hallonkompott och citronmousse i vackra glas. Servera gärna någon krispig kaka till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar