ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ
Allt-i-ett med ljuvliga dofter av örter och vitlök.
1 kg benfri fläskkarré
smör
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
rivet skal av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl hackade örter, t ex basilika,
timjan, rosmarin, persilja
3 dl mellangrädde
Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen och stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 minuter. Häll grädden över potatisen och stek ytterligare ca 30 minuter tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 minuter.
Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.
Allt-i-ett med ljuvliga dofter av örter och vitlök.
1 kg benfri fläskkarré
smör
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
rivet skal av 1 citron
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl hackade örter, t ex basilika,
timjan, rosmarin, persilja
3 dl mellangrädde
Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en stor ugnssäker form. Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen och stek i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Tvätta och tärna potatisen. Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 minuter. Häll grädden över potatisen och stek ytterligare ca 30 minuter tills köttets innertemperatur är 80°. Låt vila 10 minuter.
Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar