torsdag 29 december 2011

Vinkyckling

VINKYCKLING

6 personer

2 grillade kycklingar
1 finhackad gul lök
1 - 2 finhackade vitlöksklyftor
1 stor burk hela champinjoner, ca 400 g
2 msk smör eller margarin
1 burk hela tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 hönsbuljongtärning + svampspad
ca 2 dl rött eller halvtorrt vitt vin
salt, peppar
2 tsk arrowrot eller potatismjöl


Fräs lök och champinjoner i matfettet i en gryta tills löken är mjuk och svampen fått litet färg. Tillsätt vitlök, tomatpuré, smulat lagerblad och buljongtärning. Späd med spadet från svampen och vin, lägg i de konserverade tomaterna och låt alltsammans koka en stund under lock.

Stycka under tiden kycklingarna i portionsbitar och låt dem sjuda i grytan ca 5 minuter tills de är genomvarma. Red av med mjölet utrört i litet kallt vatten. Koka upp och smaka av.

Servera med paprika skuren i ringar och med vitt bröd att fånga upp såsen med.

Ingredienserna i den här kycklinggrytan kan lätt varieras. Gott tillsammans med kyckling är strimlad blekselleri, skivade oliver, ärter/majs/paprika och bönor. Vill man göra rätten mer mättande serverar man kokt ris till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar