onsdag 28 december 2011

Pain Gourmet

PAIN GOURMET

Detta är verkligen något för finsmakaren! Små frasiga varma bröd, där inkråmet ersatts med den läckraste fyllning av räkor och champinjoner i pösig vitvinssås.

6 personer

6 små runda kuvertbröd
smör eller margarin
2 schalottenlökar
300 g champinjoner
ca 1 dl torrt vitt vin
½ dl mjölk
2½ - 3 dl tjock grädde
salt, vitpeppar
300 g räkor, gärna frysta
1 äggula


Fräs den finhackade löken med skivade champinjoner i matfett tills all fuktighet dunstat från svampen. Det ska "knäppa" i den när den är stekt. Späd med vin, mjölk och grädde, litet åt gången, och låt blandningen puttra krämig på svag värme. Krydda, blanda i räkorna att värmas och red till sist av med äggulan. Låt inte såsen koka mer, för då kan räkorna bli sega.

Skär ett lock av varje bröd och ta ur det mesta av inkråmet. Pensla bröden in- och utvändigt med smör eller margarin och rosta dem gyllenbruna och frasiga i 250°. Fördela den heta stuvningen i brödskålarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar