KALL LYXIG HALLONPANNKAKA
4 personer
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl standardmjölk
3 msk smält smör
Fyllning:
2 gelatinblad
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Hallonsås:
125 g hallon
socker efter smak
1-2 msk vatten
Garnering:
vispad grädde
citronmeliss
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Knäck i äggen och rör ihop. Tillsätt mjölk och smält smör och vispa samman. Grädda tunna pannkakor av smeten och låt dem kallna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hacka den vita chokladen fint och lägg den i en skål. Hetta upp grädden och häll den över chokladhacket. Krama ur gelatinet och lägg det i gräddblandningen. Rör tills allt är smält och riktigt väl blandat. Rör i hallonsylten och låt kallna i kylen ett par timmar.
Vispa upp gräddblandningen med elvisp så den blir fluffig och lätt. Lägg ut pannkakorna och bred på den vispade fyllningen. Rulla ihop pannkakorna och lägg dem med skarven nedåt på ett fat. Ställ in i kylskåp till servering.
Hallonsås: Mosa bären och pressa genom sil till en slät sås. Smaksätt med litet socker och tunna ut såsen med vatten. Lägg en spegel av sås på varje tallrik.
Skär av ändarna på pannkaksrullarna och dela dem diagonalt på mitten. Ställ dem på tallrikarna. Garnera med en klick vispad grädde och citronmeliss.
4 personer
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl standardmjölk
3 msk smält smör
Fyllning:
2 gelatinblad
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
Hallonsås:
125 g hallon
socker efter smak
1-2 msk vatten
Garnering:
vispad grädde
citronmeliss
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Knäck i äggen och rör ihop. Tillsätt mjölk och smält smör och vispa samman. Grädda tunna pannkakor av smeten och låt dem kallna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Hacka den vita chokladen fint och lägg den i en skål. Hetta upp grädden och häll den över chokladhacket. Krama ur gelatinet och lägg det i gräddblandningen. Rör tills allt är smält och riktigt väl blandat. Rör i hallonsylten och låt kallna i kylen ett par timmar.
Vispa upp gräddblandningen med elvisp så den blir fluffig och lätt. Lägg ut pannkakorna och bred på den vispade fyllningen. Rulla ihop pannkakorna och lägg dem med skarven nedåt på ett fat. Ställ in i kylskåp till servering.
Hallonsås: Mosa bären och pressa genom sil till en slät sås. Smaksätt med litet socker och tunna ut såsen med vatten. Lägg en spegel av sås på varje tallrik.
Skär av ändarna på pannkaksrullarna och dela dem diagonalt på mitten. Ställ dem på tallrikarna. Garnera med en klick vispad grädde och citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar