AGNETAS TOMATGRATINERADE FISK
MED SENAPSSÅS
4 portioner
500 g fiskfilé eller torskfilé
citronpeppar
1 purjolök
1 burk krossade tomater
Sås:
1½ msk idealmjöl eller maizena
3 dl mjölk
ca 1 msk senap till smaksättning
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över citronpeppar. Dela, skölj och skiva purjolöken och strö den över fisken. Häll över krossade tomater.
Rör ned mjölet i mjölken och koka sakta upp såsen i en kastrull. Låt den småkoka några minuter under omrörning tills den börjar tjockna. Smaka av med senap, salt och peppar. Slå såsen över fisken och strö sist över riven ost.
Gratinera ca 20 minuter i 225° tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och en sallad.
MED SENAPSSÅS
4 portioner
500 g fiskfilé eller torskfilé
citronpeppar
1 purjolök
1 burk krossade tomater
Sås:
1½ msk idealmjöl eller maizena
3 dl mjölk
ca 1 msk senap till smaksättning
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Lägg fisken i en ugnsfast form. Strö över citronpeppar. Dela, skölj och skiva purjolöken och strö den över fisken. Häll över krossade tomater.
Rör ned mjölet i mjölken och koka sakta upp såsen i en kastrull. Låt den småkoka några minuter under omrörning tills den börjar tjockna. Smaka av med senap, salt och peppar. Slå såsen över fisken och strö sist över riven ost.
Gratinera ca 20 minuter i 225° tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar