ISKALL CITRONDESSERT MED BJÖRNBÄR
4 portioner
1½ dl vispgrädde
1 burk mascarponeost (250 g)
3/4 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron
1 dl lemon curd
250 g färska eller frysta björnbär
myntablad
Servering:
biscotti eller knaprig kaka
Vispa grädden mellantjock. Tillsätt mascarponeost, florsocker samt skal och saft av citron, vispa snabbt ihop till en jämn smet. Lägg över i en serveringsskål. Rör lemon curden mjuk och klicka ned i desserten. Dra litet försiktigt med en sked genom curden, den ska inte blandas in helt. Ställ i frysen ca 1 timme.
Ställ i frysen ca 1 timme. Garnera med björnbär och myntablad. Servera med en liten biscotti eller kaka.
4 portioner
1½ dl vispgrädde
1 burk mascarponeost (250 g)
3/4 dl florsocker
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron
1 dl lemon curd
250 g färska eller frysta björnbär
myntablad
Servering:
biscotti eller knaprig kaka
Vispa grädden mellantjock. Tillsätt mascarponeost, florsocker samt skal och saft av citron, vispa snabbt ihop till en jämn smet. Lägg över i en serveringsskål. Rör lemon curden mjuk och klicka ned i desserten. Dra litet försiktigt med en sked genom curden, den ska inte blandas in helt. Ställ i frysen ca 1 timme.
Ställ i frysen ca 1 timme. Garnera med björnbär och myntablad. Servera med en liten biscotti eller kaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar