BARBROS ROSÉPEPPARFILÉ
MED PERSILJEHACK
4 portioner
400 - 500 g fläskfilé
olja att steka i
salt, vitpeppar
1 stor gul lök
smör
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
2 msk chilisås
½ msk Worcestershiresås
½ msk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar, stött i mortel
hackad persilja
Skär filén i knubbiga skivor. Platta ut dem lite. Bryn i omgångar hastigt på båda sidorna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp köttet.
Skala och finhacka löken och fräs den i stekpannan på medelvärme. Blanda crème fraîche, grädde, chilisås, worcestershiresås, soya och vitlök. Slå blandningen över löken i stekpannan. Rör om och låt puttra några minuter. Lägg i köttet och strö rosépeppar i såsen. Låt puttra 5 minuter. Salta och peppra och strö hackad persilja över.
Servera direkt ur pannan. Potatis eller ris och en grönsallad passar bra till.
MED PERSILJEHACK
4 portioner
400 - 500 g fläskfilé
olja att steka i
salt, vitpeppar
1 stor gul lök
smör
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
2 msk chilisås
½ msk Worcestershiresås
½ msk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar, stött i mortel
hackad persilja
Skär filén i knubbiga skivor. Platta ut dem lite. Bryn i omgångar hastigt på båda sidorna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp köttet.
Skala och finhacka löken och fräs den i stekpannan på medelvärme. Blanda crème fraîche, grädde, chilisås, worcestershiresås, soya och vitlök. Slå blandningen över löken i stekpannan. Rör om och låt puttra några minuter. Lägg i köttet och strö rosépeppar i såsen. Låt puttra 5 minuter. Salta och peppra och strö hackad persilja över.
Servera direkt ur pannan. Potatis eller ris och en grönsallad passar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar