MANGOSORBET MED MANDELTOPPING
4 portioner
2 dl socker
2 dl vatten
1 - 2 msk flagad mandel
1 - 2 nektariner
4 dl mangofruktdryck
1 äggvita
Koka upp socker och vatten, sjud 3 - 4 minuter och kyl så snabbt som möjligt.
Rosta mandeln lätt ljusbrun i torr, varm stekpanna under passning, Ta upp den. Skiva och tärna tvättade nektarinernas fruktkött och kyl det.
Häll mangojuice och ½ dl sockerlag i glassmaskin och sätt igång den. Vispa upp äggvitan med en gaffel och droppa ned den i glassmaskinen under gång. När glassen fått smidig konsistens kan den stoppas i frysen, men tinas i 5 - 10 minuter innan den serveras. Eller servera bums! Toppa med mandel och nektarinströssel.
4 portioner
2 dl socker
2 dl vatten
1 - 2 msk flagad mandel
1 - 2 nektariner
4 dl mangofruktdryck
1 äggvita
Koka upp socker och vatten, sjud 3 - 4 minuter och kyl så snabbt som möjligt.
Rosta mandeln lätt ljusbrun i torr, varm stekpanna under passning, Ta upp den. Skiva och tärna tvättade nektarinernas fruktkött och kyl det.
Häll mangojuice och ½ dl sockerlag i glassmaskin och sätt igång den. Vispa upp äggvitan med en gaffel och droppa ned den i glassmaskinen under gång. När glassen fått smidig konsistens kan den stoppas i frysen, men tinas i 5 - 10 minuter innan den serveras. Eller servera bums! Toppa med mandel och nektarinströssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar