tisdag 27 december 2011

Chili con carne

CHILI CON CARNE

4 - 5 personer

500 g nötfärs
2 msk olja eller smör
2 hackade gula lökar
2 krossade vitlöksklyftor
4 dl köttbuljong, tärning
2 msk koncentrerad tomatpuré
1 burk hela tomater, ca 400 g
2 tsk chilipulver (mer för den som vågar, smaka dig fram)
2 lagerblad
1 tsk salvia
1 tsk basilika
½ tsk oregano
½ tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 - 3 droppar tabasco, efter smak
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 dl finklippt persilja


Hetta upp oljan/smöret i en gryta och finfördela köttfärsen så att den blir lätt brynt. Tillsätt hackad lök, vitlök, buljong och tomatpuré. Blanda ned alla kryddor och till sist de vita bönorna. Värm under försiktig omrörning och smaka av.

Servera grytan het med finklippt persilja över. Ställ gärna fram extra kryddor på bordet om någon skulle vilja ha chilin ännu mer eldfängd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar