fredag 12 augusti 2011

Ugnspannkaka med bacon, äpple och morotssallad

UGNSPANNKAKA MED BACON, ÄPPLE
OCH MOROTSSALLAD

4 portioner

280 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 lättöl, 33 cl
salt, peppar

Morotssallad:
3 morötter
1 grönt äpple
1 dl russin (jag tar bort russinen!)


Sätt ugnen på 225°. Ställ in en långpanna i ugnen och värm den ca 5 minuter.

Strö ut baconet i långpannan och stek ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över baconet och grädda 25 - 30 minuter.

Skala och grovriv morötter och äpple. Blanda med russinen.

Servera pannkakan med morotssalladen och gärna litet lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar