UGNSPANNKAKA MED BACON, ÄPPLE
OCH MOROTSSALLAD
4 portioner
280 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 lättöl, 33 cl
salt, peppar
Morotssallad:
3 morötter
1 grönt äpple
1 dl russin (jag tar bort russinen!)
Sätt ugnen på 225°. Ställ in en långpanna i ugnen och värm den ca 5 minuter.
Strö ut baconet i långpannan och stek ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över baconet och grädda 25 - 30 minuter.
Skala och grovriv morötter och äpple. Blanda med russinen.
Servera pannkakan med morotssalladen och gärna litet lingonsylt.
OCH MOROTSSALLAD
4 portioner
280 g tärnat bacon
4 ägg
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 lättöl, 33 cl
salt, peppar
Morotssallad:
3 morötter
1 grönt äpple
1 dl russin (jag tar bort russinen!)
Sätt ugnen på 225°. Ställ in en långpanna i ugnen och värm den ca 5 minuter.
Strö ut baconet i långpannan och stek ca 5 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klimpfri smet. Häll smeten över baconet och grädda 25 - 30 minuter.
Skala och grovriv morötter och äpple. Blanda med russinen.
Servera pannkakan med morotssalladen och gärna litet lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar