CEVAPCICI MED PAPRIKARELISH
4 portioner
4 portioner bulgur eller ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Relish:
1 gul paprika
2 tomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Tillbehör:
2 dl matyoghurt
Sätt ugnen på 200°.
Koka bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv lök och vitlök och blanda med färs och kryddor. Forma till järpar och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter eller tills de är genomstekta.
Dela och kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor. Dela och skiva tomaterna tunt och marinera dem och paprikan i olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.
Servera cevapcici med paprikarelish, yoghurt och bulgur eller ris.
4 portioner
4 portioner bulgur eller ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Relish:
1 gul paprika
2 tomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
Tillbehör:
2 dl matyoghurt
Sätt ugnen på 200°.
Koka bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv lök och vitlök och blanda med färs och kryddor. Forma till järpar och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter eller tills de är genomstekta.
Dela och kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor. Dela och skiva tomaterna tunt och marinera dem och paprikan i olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.
Servera cevapcici med paprikarelish, yoghurt och bulgur eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar