fredag 12 augusti 2011

Cevapcici med paprikarelish

CEVAPCICI MED PAPRIKARELISH

4 portioner

4 portioner bulgur eller ris
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Relish:
1 gul paprika
2 tomater
2 tsk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger

Tillbehör:
2 dl matyoghurt


Sätt ugnen på 200°.

Koka bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv lök och vitlök och blanda med färs och kryddor. Forma till järpar och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter eller tills de är genomstekta.

Dela och kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor. Dela och skiva tomaterna tunt och marinera dem och paprikan i olivolja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.

Servera cevapcici med paprikarelish, yoghurt och bulgur eller ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar