MEXIKANSKA KÖTTBULLAR MED BÖNRIS
4 portioner
4 portioner ris
500 g blandfärs
1 dl rostad lök
3 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
1 burk chunky salsa, ca 350 g
Tillbehör:
1 burk svarta bönor, ca 380 g
1/2 purjolök
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Krossa den rostade löken och blanda den med 1 dl vatten, äggulor, pressad vitlök, spiskummin, kanel, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda i färsen och forma till 16 bullar. Stek bullarna i matfettet tills de fått fin färg. Tillsätt salsan och 1 dl vatten och låt puttra i 5 - 8 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Blanda lök och bönor med riset och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med bönriset.
4 portioner
4 portioner ris
500 g blandfärs
1 dl rostad lök
3 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
1 burk chunky salsa, ca 350 g
Tillbehör:
1 burk svarta bönor, ca 380 g
1/2 purjolök
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Krossa den rostade löken och blanda den med 1 dl vatten, äggulor, pressad vitlök, spiskummin, kanel, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda i färsen och forma till 16 bullar. Stek bullarna i matfettet tills de fått fin färg. Tillsätt salsan och 1 dl vatten och låt puttra i 5 - 8 minuter.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Blanda lök och bönor med riset och smaka av med salt och peppar.
Servera köttbullarna med bönriset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar