SJÖMANSKORV
4 portioner
600 g falukorv
2 gula lökar
900 g potatis
1 msk smör eller margarin
2 lagerblad
5 dl hönsbuljong
1 lättöl, 33 cl
salt, peppar
2 msk persilja
Senaps-crème fraîche:
2 dl lätt crème fraîche
2 msk dijonsenap
Skär falukorven i skivor. Skala och skiva lök och potatis. Stek korv och lök i matfettet. Varva potatis, korv och lök i en gryta. Lägg i lagerbladen och häll på buljong och lättöl tills det täcker. Koka tills potatisen är mjuk. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö över persilja.
Rör ihop crème fraîche och senap och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med senaps-crème fraîchen.
4 portioner
600 g falukorv
2 gula lökar
900 g potatis
1 msk smör eller margarin
2 lagerblad
5 dl hönsbuljong
1 lättöl, 33 cl
salt, peppar
2 msk persilja
Senaps-crème fraîche:
2 dl lätt crème fraîche
2 msk dijonsenap
Skär falukorven i skivor. Skala och skiva lök och potatis. Stek korv och lök i matfettet. Varva potatis, korv och lök i en gryta. Lägg i lagerbladen och häll på buljong och lättöl tills det täcker. Koka tills potatisen är mjuk. Smaka av grytan med salt och peppar. Strö över persilja.
Rör ihop crème fraîche och senap och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med senaps-crème fraîchen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar